News

Moras enda fristående grundskola, SOL friskola i byn Selja utanför Mora, tilldelas det Pedagogiska Priset 2016.

För- och Grundskolenämnden i Mora delar årligen ut det så kallade Pedagogiska priset.Detta pris tilldelas ett arbetslag på en förskola eller skola, som genom sitt pedagogiska arbete utmärk sig, och bidragit till att öka elevernas möjlighet att uppfylla sina mål inom skolarbetet.Utdelare av priset i år var nämndens ordförande, Rose-Mari Bogg.

SOL Friskola i Selja fick årets Pedagogiska pris. ( Patrik Larsson)

Det här är en uppmuntran och en bekräftelse på vikten av god pedagogik, förklarar Rose-Mari.Tidigare år var utmärkelsen vigd åt endast förskolor. Men nytt för 2016 är att även grundskolor ska kunna nomineras och tilldelas priset. Först ut är alltså den fristående byskolan, SOL friskola i Selja.SOL friskola startade sin verksamhet höstterminen 2011, efter att Mora kommun beslutat att lägga ner sin skola i Selja-Långlet.– Vi hade inget annat val än att starta vår egna skola, säger Marie Hjerpe, en av skolans alla hårt arbetande och engagerade eldsjälar.

Mora kommun valde att lägga ned sin skola i Selja-Långlet men då klev eldsjälar in och räddade den. (Patrik Larsson)

Mora kommun valde att lägga ned sin skola i Selja-Långlet men då klev eldsjälar in och räddade den.– Priset riktas till vårt arbetslag av lärare här i Selja. Men jag ser det som att det är alla vi på skolan som får det. Vi gör ju det här tillsammans, alla vi lärare, elever och föräldrar. Jag är så stolt och lycklig, säger skolans rektor, Cecilia Benjaminsson.Priset består av en inramad tavla från Barnens Rätt i Samhället (BRIS) samt en check på 5000 kronor som skolan får sätta sprätt på efter helt egna önskemål.

Länk till artikel DT –>

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment